NaslovnicaLokalne TemeSamo pošteno:...

Samo pošteno: Ni konkurs za domara u Visokom ne može proći kako treba

U osnovnoj školi “Kulin ban” gdje je direktor bivši SDP-ov kandidat za načelnika i čovjek koji se preko FB Pagea Visoko.co.ba zvanično u komentarima ispisao iz ove partije desio se jedinstven slučaj u kojem je nakon konkursne procedure za prijem domara pobijedio lošiji kandidat!? Mirnes Sudžuka imao je ukupno 16,23 boda, dok je drugoplasirani Sead Njegović imao 9,65 bodova, a trećeplasirani Mustafa Duraković 9,16 bodova. Međutim radno mjesto je dobio Sead Njegović!?

Ništa čudno za Visoko, mjesto “ugodnog” življenja gdje je sve nenormalno postalo “normalno”, a javni sektor pretvoren u privatnu i familijarnu prćiju nosilaca izvršne vlasti i njihovih sluga.

U veoma kratkom roku uspješno su pozapošljavani uhljebi i bliža rodbina na budžetske jasle, istom metodom popunjeni su Upravni i Nadzorni odbori javnih preduzeća i ustanova pa se krenulo i dalje. Početkom februara u pomenutoj školi moguće i kao vid neke protuusluge (supruga direktora škole je član Nadzornog odbora najprofitabilnijeg općinskog javnog preduzeća “Visoko Eko Energija) desilo se da u konkursu za domara u konačnici pobijedi drugoplasirani kandidat u odnosu na onog koji je prema uslovima konkursa imao više bodova. Bolji poznavaoci lokalnih familijarnih prilika i nepotizma znaju i zašto je to tako.

Samo pošteno, pa ko koga zajebe.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.