Lokalne TemeSamo jedna kompanija iz Visokog među TOP 20 po dobiti u ZDK-u

Samo jedna kompanija iz Visokog među TOP 20 po dobiti u ZDK-u

Kada je u pitanju dobiti kompanija u ZDK ovaj kanton iz godine u godine bilježi rast, pokazuju to podaci dostupni na portalu Akta.ba, a na osnovu dostavljenih finansijskih izvještaja.

Kada je u pitanju pojedinačna dobit kompanija u prošloj godini na prvom mjestu u analizi našla se firma Natron-Hayat d.o.o. iz Maglaj.

Dok je godinu ranije odnosno u 2021. godini na prvom mjestu bio ArcerolMittal.

Natron-Hayat d.o.o. je visoko priznata i ugledna evropska kompanija na polju proizvodnje raznoraznih vrsta papira i papirnih pakovanja. Osnovana je 15. aprila 2005. godine spajanjem kompanija Natron d.d. Maglaj i seriozne kompanije Kastamonu Entegre, koja je članica internacionalno renomirane Hayat Holding grupacije iz Turske.

Natron-Hayat je ostvario 61.687.659 KM dobiti u 2022. godini, a slijedi ga ArcelorMittal Zenica, d.o.o. sa 41.169.906 KM.

Kako su poslovale ostale firme koje su se našle na listi TOP 20 u ZDK pogledajte na infografici.

Foto: Akta.ba
Foto: Akta.ba

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE