Samir Jamaković novi trener ŽRK “Kiseljak”

901
alt

Bivši  trener Bosne-Prevent Samir Jamaković, pronašao je novi angažman. Jamaković je odnedavno šef stručnog štaba ŽRK “Kiseljak“, ekipe koja se takmiči u rukometnoj ligi Herceg-Bosne, a  može se reći da je ova ekipa tek u povojima, te bi od naredne sezone trebali i igrati u Prvoj ligi Federacije u kojoj se sada takmiči i ŽRK “Bosna“ Visoko. Jamaković je u igračkoj karijeri bio golman u onoj šampionskoj generaciji Bosne, a bio je i juniorski reprezentativac BiH, dok je u trenerskoj karijeri vodio juniore Bosne-Prevent i bio pomoćnik Edhemu Sirći u vođenju seniorske ekipe. Cilj ŽRK “Kiseljak“ je da stvore jedan moderan klub koji bi u budućnosti okupljao i djevojke iz okolnih manjih sredina, a Jamaković je angažovan kao trener koji je igrao i radio u jednom od najtrofejnijih klubova u BiH, te svakako ima dovoljno znanja i iskustva koje može prenijeti mladim rukometašicama Kiseljaka. Mi mu ovom prilikom želimo puno sreće u radu.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.