NaslovnicaSvijetSalmonelom bi...

Salmonelom bilo zaraženo još 25 beba u Francuskoj

U periodu od 2006. do 2017. godine 25 beba bilo je zaraženo salmonelom istog soja koji se dovodi u vezu sa fabrikom za mliječne proizvode “Lactalis”, a prošle godine razboljelo se 38 beba, saopšteno je danas iz francuskog Instituta “Paster”.

Institut, koji ima centralnu ulogu u praćenju pojave salmonele u Francuskoj, saopštio je da je 2005. godine 141 beba bila zaražena bakterijom “salmonela agona”.

Ova bakterija pronađena je u mlijeku za bebe koje proizvodi “Lactalisova” fabrika na sjeverozapadu Francuske.

Direktor ove kompanije rekao je da je moguće da se neispravno mlijeko proizvodilo od 2005. godine, ali da ne može da potvrdi slučajeve zaraze.

“Lactalis” je povukao 12 miliona pakovanja mlijeka za bebe u Francuskoj i širom svijeta nakon što su se bebe razboljele prošle godine usljed konzumiranja proizvoda iz pogona Kraon.

federalna.ba/visoko.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.