Sajam zapošljavanja Zenica 2015

847

U Areni Zenica priređen je cjelodnevni, peti po redu Sajam zapošljavanja Zenica 2015., u organizaciji Službe za zapošljavanje Zeničko dobojskog kantona, te u saradnji sa Federalnim zavodom.

-Cilj manifestacije je unapređenje saradnje između ključnih partnera na tržištu rada,poslodavaca, Službe i Federalnog zavoda za zapošljavanje, Agencije za rad BiH, gradskih i općinskih vlasti,resornih kantonalnih ministarstava, Privredne komore, Agencije REZ i Udruženja poslodavaca ZDK.

-Oko 60 poslodavaca ponudit će oko 1.000 slobodnih radnih mjesta, a Sajam će, prema riječima Ratka Orlandića,direktora kantonalne Službe za zapošljavanje posjetiti više od 1.000 mladih iz svih općina ovog kantona. Pri tome je ukazao, da posljednji podaci govore, da je na području ZDK zaposlenih oko 78 hiljada a nezaposlenih nešto manje od 71 hiljadu.

-Jedan od zaključaka okruglog stola u okviru Sajma zapošljavanja, trebao bi se odnositi upravo na vjerodostojniji prikaz broja nezaposlenih i zaposlenih,koristeći podatke Porezne uprave,a ne kao do sada na osnovu statističkih pokazatelja koji su nepouzdani, naglasio je Orlandić.

Svečanosti otvorenja Sajma zapošljavanja Zenica 2015., među ostalim prisustvovali su resorni federalni ministar Milan Mandilović, zvaničnici Vlade ZDK, na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem, predstavnici Gradske uprave Zenica,na čelu sa predsjedavajućim Gradskog vijeća, Nebojšom Nikolićem, načelnik Općine Žepče, Mato Zovko, te zvanice i gosti iz drugih gradova.

Komentari

komentara