NaslovnicaSvijetSahranu kralj...

Sahranu kraljice obezbjeđuje 10.000 policajaca

Sahranu britanske kraljice Elizabete Druge će obezbjeđivati 10.000 policajaca, rekao je zamjenik šefa londonske policije Stuart Kennedy.

On je naveo da će na putu od Westminsterske opatije do Windzorskog zamka, gdje će kraljica biti sahranjena, biti raspoređeno oko 2.300 policajaca tokom prolaska posmrtne povorke.

“Ovo je policijska operacija koja je već dugo planirana, ali sutra ćemo ući u posljednju i najtežu fazu. Prvo i najvažnije je da omogućimo bezbjednu državnu sahranu i kretanje povorke, ali isto tako i sve prisutne”, naglasio je Kennedy.

Kralj Charles Treći juče se sreo sa novim šefom londonske policije Markom Rowleyom i ostalim službenicima zaduženim za bezbjednosnu operaciju tokom sahrane.

Visoko.ba/federalna.ba/Srna

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.