PreporukaSAD: Penzionisani komunalni radnik drugi put na lotu dobio dva miliona dolara

SAD: Penzionisani komunalni radnik drugi put na lotu dobio dva miliona dolara

Muškarac iz američke savezne države Maryland na lutriji je dva puta dobio po dva miliona dolara.

Dobitnik je penzionisani komunalni radnik koji se okušao u igri “Bogatiji za dva miliona dolara” ($2.000.000 Richer). Prvi dobitak je imao prije pandemije koronavirusa, a drugi se desio tokom pandemije.

Tokom pandemije, ne precizirajući kada, na benzinskoj pumpi Exxon kupio je dva listića. Na jednom je ostvario dobitak od 100 dolara, a na drugom jackpot – dva miliona dolara. To mu je bio drugi jackpot na spomenutoj igri.

Kako je dobitnik kazao Lutriji Marylanda, bio je malo nervozan i ponekad je sumnjao da je dobitak stvaran.

Nakon što je prvi put dobio jackpot izjavio je da planira novac potrošiti na porodični odmor i za umirovljenje. Po dobijanju još jednog jackpota poručio da će novac opet potrošiti na porodični odmor i obnovu kuće.

Imao je i savjet onima koji igraju igre na sreću.

“Budite realni i kada igrate, nemojte igrati samo za jackpot. Igrajte s uživanjem i sve dok uživate u onom što radite pobjednik ste, bez obzira da li dobijate ili gubite”, istakao je.

Spomenuta igra na sreću počela je 25. februara 2019. i trajat će do sutra, 1. novembra, piše CNN.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE