SAD i Kina osvojili najviše medalja do sada

Petog dana 31. Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, Sjedinjene Države u općem poretku i dalje drže prvo mjesto sa ukupno 32 osvojene medalje. Amerikanci su u Riju dosad osvojili 11 zlatnih, isto toliko srebrenih i deset bronzanih medalja. Slijedi Kina sa ukupno 23 osvojenih medalja: deset zlatnih, pet srebrenih i osam bronzanih. Japanci, koji su u jučerašnjem poretku bili osmi, popeli su se na treće mjesto sa ukupno 18 osvojenih medalja, od čega šest zlatnih, jedna srebrena i 11 bronzanih. Od zemalja u regiji medalje su osvojile Slovenija (2), Kosovo (1) i Hrvatska (1). Ukupno 2.102 medalja će biti dodijeljeno u 28 sportova na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Riju.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.