Sabahudin Sinanović-Hudo: Ne mijenjate državu, mijenjate vlast!

Razgovarala: Amela Sejdić

ZOS: Gospodine Sinanoviću ulazimo u samu završnicu kampanje, bili ste poznati  po humanitarnim akcijama, a sada pored humanitarnih aktivnosti poznati ste i po jedinstvenom političkom sloganu?
Sinanović: Na početku želim da pozdravim sve čitaoce Vašeg portala. Odlaze nam mladi, odlaze zbog loših politika i loše vlasti. Odlaze zbog ljudi koji su 28 godina na državni jaslama, na budžetu, pozivam sve koji vole ovu našu državu Bosnu i Hercegovinu, da ne mijenjaju državu, da ne odlaze, nego da se zajedno borimo da promijenimo ovu korumpiranu vlast. Ne mijenjate državu, mijenjate ovu pokvarenu i korumpiranu vlast.
ZOS: Kao aktivista i član A-SDA ste i na listi ove stranke za Parlamentarnu skupštinu BiH ?
Sinanović: Nalazim se na broju 4. liste A-SDA za Parlametarnu skupštinu BiH, to je izborna jedinica sastavljena od dva kantona, Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog, obišao sam teren, upoznao se ponovo sa stanjem na terenu, uvidio sve propuste i promašaje, ali i šanse i perspektive koje imamo u ovom dijelu BiH.  Želim da znate da je trenutno A-SDA najjača stranka u Unsko-sanskom kantonu, ali i da veoma dobro stojimo u našem, ZE-DO kantonu, ali i u SBK i  drugim kantonima, kao što vjerovatno znate osnažili i kadrovski smo se pojačali u Sarajevu i Goraždu. OBEĆAVAM, DA ĆU SE ZALAGATI I BORITI ZA MALA I SREDNJA PREDUZEĆA, ZA REALNI SEKTOR, ZA SMANJENJE NAMETA  I DA ĆU SE BORITI ZA “ONOG MALOG OBIČNOG ČOVJEKA”.
ZOS: Kakvi su kandidati A-SDA na listama za predstojeće izbore?
Sinanović: Najbolji i najkompetentniji. Da,  kada to kažem, kažem da pogledate naše liste, većina nas je iz privrede, iz realnog sektora, što bi se reklo na tržištu smo stalno. Ostale stranke pogledajte, njihovi kandidati su svi sa državnih jasala, sve su budžetlije. Jedan je u Parlamentu skoro 28 godina, drugi je ministar, jedni rade u obrazovanju, drugi u općini, dakle, nemaju dodira sa realnim sektorom. Ne znaju kako je zaraditi na tržištu platu. Ja sam u realnom sektoru, na tržištu, svaki dan stalna je borba da se dobije posao, da se završi kvalitetno i na vrijeme, da posao taj naplatim, da se nikome ne kasni i ne duguje, izmiriti obaveze prema državi i radnicima, prema dobavljačima, tako opet u krug. Ipak,  bio bi zadovoljniji, kad bi ovi naši bajni i “vječiti” vlastodršci samo jedan mjesec bili u realnom sektoru.  Sigurno tada ne bi svoj lični interes  “pakovali” pod bošnjački i državni interes i prodavali nam priču da su samo oni Bogom dani.
zosradio.ba