NaslovnicaBiHRusija optuži...

Rusija optužila Zapad: SAD i Velika Britanija spremaju teren za natoizaciju Bosne i Hercegovine

Rusija se obračunava sa Zapadom i s bh. terena. Naime, Veleposlanstvo Ruske Federacije optužilo je Ameriku i Veliku Britaniju da spremaju teren za puzeću “natoizaciju” Bosne i Hercegovine.

U priopćenju u povodu misije Althea kažu kako zapadne zemlje nameću ideju da je potrebno žurno pojačati nazočnost NATO-a u BiH u slučaju da Vijeću sigurnosti UN-a ne produlji misiju Althea, kojoj mandat ističe u studenom.

Veleposlanstvu je ubrzo odgovorila ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković koja kaže kako su njihovi komentari potvrda da u BiH treba zadržati međunarodno vojno prisustvo, te da je naša zemlja partner i kandidat za članstvo u NATO-u.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.