Rupe u Aleji slika i prilika sposobnosti nadležnih

468

Turbulentno je političko unutarstranačko vrijeme. Nema se vremena brinuti za ono zbog čega smo birali one koji čine vlast. Brinu se oni za svoje stranačke pozicije, redovne budžetske plate pa se tako nema vremena za redovne poslove. Ovi drugi također miljenici budžeta kada treba naplatiti kaznu za nepropisno parkiranje vrlo su ažurni, ali kada se treba baviti ozbiljnijim zadacima iz službe nekako se pogube u vremenu i prostoru ili službuju političkim lokalnim despotima.

U tom ambijentu najljepša ulica u Visokom koju svi zovemo Aleja biva zapuštena do te mjere da rupe na njoj izgledaju u najmanju ruku kao banjice za male bebe i kao takve su prevashodno idealne za nanošenje štete na automobilima vlasnika koji prilikom registracije vozila plaćaju i taksu za održavanje cesta, zatim su prilikom padavina idealne za prskanje slučajnih prolaznika i u konačnici su idealne za nove tendere gdje će izvođači radova uhljupskim pristupom rješavanja problema pokušati zaraditi više, opet na ovim koji glasaju i koje policija zapisuje za nepropisno parkiranje i čiju slobodu kretanja u Visokom nije u stanju da garantuje.

Međutim koga to sad briga, ima pametnijeg posla u ovom trenutku, treba sačuvati guzicu u budžetskom hladu vlastite stranke, a zatim iduće godine biti na listi da bi se kontinuitet života od poreznih obveznika nastavio. Koga još zanimaju rupe u nekakvoj Aleji osim ovih “negativaca” sa Visoko.co.ba.

Komentari

komentara