SportRukometRukometno igralište na stadionu "Luke" asfaltirano 1962.godine

Rukometno igralište na stadionu “Luke” asfaltirano 1962.godine

U rubrici “Staro Visoko” našeg dopisnika Zdenka Antovića danas smo kod fotografije iz 1962.godine koja nam prikazuje rukometno igralište koje je izgrađeno vlastitim sredstvima RK “Bosna”, a na zemljištu koje im je dodjeljeno od Općine Visoko.

Rukomet se u Visokom od 1954-1959.godine igrao u dvorištu Franjevačkog samostana. Naredne dvije godine rukomet u Visokom se seli u Garnizon JNA. Šljaka školskog igrališta na Kraljevcu je bila aktuelna u periodu 1960/61, da bi od jeseni 1962.godine rukometni dom sve do osamdesetih godina prošlog stoljeća bio na Gradskom stadionu 7.april, odnosno danas, Gradskom stadionu “Luke”.

Zdenko Antović/Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE