SportDržavni TimRukometašice BiH u 4. šeširu kvalifikacija za EURO 2024.

Rukometašice BiH u 4. šeširu kvalifikacija za EURO 2024.

Evropska rukometna federacija (EHF) odredila je šešire za žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Švicarskoj, Austriji i Mađarskoj.

Žrijeb je zakazan za 20. april u 17 sati. U kvalifikacijama učestvuje ukupno 31 selekcija, a ekipe će biti raspoređene po četiri u sedam grupa, te tri u jednoj. Na Evropsko prvenstvo plasirat će se pobjednici grupa i drugoplasirane ekipe, te četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz svih grupa.

U ovom žrijebu je i selekcija Bosne i Hercegovine, koja se nalazi u četvrtom šeširu, gdje su još selekcije Izraela, Finske, Luksemburga, Latvije, Azerbejdžana i Bugarske.

Šešir 1:Francuska, Danska, Njemačka, Holandija, Švedska, Španija, Crna Gora, Hrvatska

Šešir 2: Rumunija, Slovenija, Srbija, Poljska, Češka, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Island

Šešir 3: Portugal, Ukrajina, Turska, Italija, Farska ostrva, Litvanija, Grčka, Kosovo

Šešir 4: Izrael, Finska, Luksemburg, Bosna i Hercegovina, Letonija, Azerbejdžan, Bugarska.

Rsbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE