Rukometaši Slobode u drugom dijelu slomili otpor Bosne

Rukometaši Slobode u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavili su na gostovanju u Visokom nad ekipom RK Bosna rezultatom 20:22 (11:10).

Prvi dio susreta pripao je domaćoj ekipi koja je na pauzu otišla sa minimalnom prednošću. Susret su bolje i otvorili visočki rukometaši koji su u četvrtoj minuti imali dva gola prednosti kod rezultata 2:0. Sa dva vezana pogotka gosti iz Tuzle stižu do poravnanja rezultata.

Imala je Sloboda sredinom prvog dijela i prednost kod rezultata 4:5, da bi serijom 3:0 rukometaši Bosne stigli do preokreta. U još jednom navratu Sloboda je uspjela preokrenuti rezultat do kraja prvog dijela, ali ipak su domaćini ti koji su na pauzu otišli sa prednošću, kod rezultata 11:10.

U nastavak susreta bolje ulaze rukometaši Slobode koji serijom 1:4 stižu do prednosti 12:14. U 40. minuti domaći rukometaši uspjevaju poravnati rezultata 14:14 i to je bilo jedino izjednačenje rezultata u drugom dijelu.

Do kraja susreta glavnu riječ vodili su gosti koji su na kraju slavili rezultatom 20:22.

Klis Edin u redovima Slobode prvo je ime susreta sa osam pogodaka, pet je dodao Ovčina Alen a tri Tufekčić Adnan.

Na drugoj strani u redovima Bosne najefikasniji su bili Osmanhodžić Almir sa sedam te Bećajac Nikola i Jamaković Adnan sa po četiri postignuta pogotka.

Svijet Rukometa