NaslovnicaSportRukometRukometaši Ra...

Rukometaši Radničkog iz Goražda odali počast žrtvama genocida, Drinom zaplovile ruže

Rukometaši Radničkog iz Goražda, bacanjem ruža u rijeku Drinu, i ove godine su odali počast žrtvama genocida u Srebrenici.

U vrijeme dok u Srebrenici traje obilježavanje tužne 27. godišnjice genocida, mladi rukometaši , simbolično u 11.07 sati, krenuli su sa platoa Gradske dvorane “Mirsad Hurić”, prošetali ulicama grada do Mosta žrtava genocida u Srebrenici, sa kojeg su u rijeku Drinu bacilli ruže te učenjem Fatihe odali počast žrtvama genocida.

Ističu kako je ovo simboličan čin suosjećanja sa žrtvama genocida, uz poruku da Goražde njeguje kulturu sjećanja i da se Srebrenica nikada neće i ne smije zaboraviti

– Sa rijeke Drine u Srebrenicu šaljemo poruku da Goraždani neće zaboraviti, a ruometaši Radničkog tradicionalno šetnjom i bacanjem ruža odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici. Kao društveno odgovoran klub odlučili smo da na ovaj simboličan način gajimo kulturu sjećanja i da mladim genercijama prenosimo šta se to desilo u Srebrenici – kazao je predsjednik RK Radnički Haris Fidahić.

Rukometašima Radničkog pridružio se i jedan broj građana koji su na ovaj način željeli odati počast žrtvama genocida u Srebrenici, a tačno u podne u Goraždu se oglasila i sirena u trajanju od jedne minute u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.