Rukometaši konačno počinju trenirati, početak prvenstva za 16 dana

Rukometaši RK Bosna Vispak s pravom su bili razočarani i usljed toga nisu trenirali iako prvenstvo počinje za 16 dana. Razlog “štrajka” je prevara koju su doživjeli od prošle Gradske administracije kada im je obećano 100.000KM za sezonu a taj novac je bio uračunat u budžet kluba da bi se ne kraju ispostavilo da se radi o 60.000KM što je opet bio razlog dvije neisplaćene plate zbog kojih se prestalo sa radom i pripremama za težak drugi dio sezone gdje predstoji borba za opstanak.

Kako saznaje Visoko.co.ba iz izvora bliskog novoj Upravi kluba u cijelu priču se uključio i novi gradonačelnik Mirza Ganić i u skladu sa mogućnostima Grada obezbijedio novac za isplatu jedne zaostale plate dok bi novi Upravni odbor do sredine naredne sedmice trebalo da obezbijedi sredstva za drugu zaostalu platu. Nakon niza sastanaka sa igračima dogovoreno je da se sa treninzima i pripremama počne danas (04.02.). Slijedi teška borba za opstanak jer nezavidna pozicija na tabeli i nijedan odrađen trening 16 dana prije početka drugog dijela sezone, nemogućnost dobođenja adekvatnih pojačanja ne daju optimistične prognoze.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.