Rukometaši Kaknja počeli sa pripremama: Cilj plasman u Premijer ligu

552
IF

Drugoplasirani tim prvog dijela prvenstva u Prvoj rukometnoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine (grupa sjever) je počeo sa pripremama za drugi dio sezone.

Trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović danas je sa svojim pomoćnicima, Kahvedžićem i Šestovićem izvršio prozivku igrača nakon čega je odrađen prvi trening pred nastavak takmičenja.

U proljetni dio prvenstva rukometaši Kaknja ulaze jači za šest novih igrača. U klub se vratio Kenan Duraković iz Bihaća, dok je povratnik u Kakanj u Dino Sabljaković koji je boravio u Njemačkoj i sa njim će se raditi po posebnom programu kako bi što prije ušao u formu budući da je ovaj igrač veoma važna karika za igru Kakanjaca.

Na poziciji koja je u posljednjih nekoliko sezona bila deficitarna (lijevo krilo) stigao je Amar Agić, kojem je posljednji angažman bio u Zrinjskom i za ovog igrača trener Zaimović kaže da će biti od ogromne pomoći ekipi Kaknja. Iskusni dvojac iz Vogošće, bekovi Miloš Tešanović i Admir Purić sigurno su največa ovosezonska pojačanja Kakanjaca. Činjenica da su ovi momci igrali EHF Kup sa ekipom Vogošće dovoljno govori o njihovom kvalitetu.

Klub su napustili Abazović, Filipović i Begagić koji su izrazili želju da se vrate u matične klubove i uprava kakanjskog rukometnog kluba je udovoljila njihovim zahtjevima.

Prvi dio priprema rukometaši će obaviti u Kaknju, a već su dogovorena i dva pripremna susreta (u Srajavu i Kaknju) sa sarajevskom Bosnom, nakon čega igrači putuju na Bočicu gdje će boraviti pet dana. Polovinom februara rukometaši Kaknja će igrati na tradicionalnom rukometnom turniru koji organizuje RK ”Velež”, a onda do prvog susreta sa ekipom Lukavca će odigrati još jedan ili dva pripremna susreta.

”S obzirom da smo prvi dio sezone završili na drugoj poziciji i da imamo ogromnu podršku Općine Kakanj koja izdvaja značajna sredstva za sport kroz budžet odlučili smo se na povratak u društvo najboljih. Upravo zbog tog našeg cilja odlučili smo u klub dovesti nekoliko provjerenih rukometnih imena i vratiti naše momke koji su bili vani. U ove pripreme krenuli smo s jasnim ciljem, a to je ulazak u Premijer ligu. Sve drugo za nas je ravno neuspjehu. Za mene kao jednog mladog trenera ovo je jedan veliki izazov, a i za moju mladu ekipu. Posebno se to odnosi na ove dječake koji su iznijeli ogroman teret u prvom dijelu sezone. Sada smo jači i možemo parirati ekipi Krivaje koju na kraju moramo savladati da bi ostvarili naš cilj.” rekao je trener rukometaša Kaknja u izjavi za Kaportal.ba.

Podsjećamo, prvi dio sezone rukometaši Kaknja završili su na drugoj poziciji sa devetnaest bodova, tri manje od ekipe Krivaje koju će izabranici Nedžada Zaimovića u drugom dijelu sezone dočekati u kakanjskoj Sportskoj dvorani.

Komentari

komentara