Rukometaši BiH priželjkuju Bjelorusiju ili Makedoniju

395

Delegacija Rukometnog saveza BiH (RS BiH) prisustvovaće sutrašnjem žrijebu parova baraža Svjetskog prvenstva koje će se 2017. godine održati u Francuskoj. U Poljsku su otputovali Smajo Karačić, generalni sekretar RS BiH i Mirza Muzurović, direktor reprezentacije koji se nadaju da će donijeti sreću bh. timu tokom žrijeba u Krakowu.

„Iskreno govoreći svi eventualni protivnici naše reprezentacije u baražu su veoma kvalitetni. Zato je jasno da koga god dobijemo neće biti nimalo lako proći u dvije utakmice. Sve su to reprezentacije koje su podjednako dobre. Možda su za nijansu slabiji Bjelorusija i Makedonija, pa bi bilo dobro da dobijemo jednu od te dvije selekcije. U svakom slučaju ko god da bude protivnik moraćemo se dobro pripremiti i pokušati ponovo napraviti iznenađenje“, rekao je Karačić.

Žrijeb parova baraža za SP u Francuskoj održaće se sutra u Krakovu sa početkom u 13.30 sati. U prvom „šeširu“ biće: Bjelorusija, Danska, Mađarska, Island, Makedonija, Poljska, Rusija, Švedska, te Norveška ili Hrvatska. U drugom „šeširu“ su: Slovenija, Srbija, Crna Gora, Austrija, BiH, Latvija, Portugal, Holandija i Češka.

Prve utakmice baraža igraće se između 10. i 12. juna, a revanši od 14. do 16. dana šestog mjeseca ove godine.

Na Svjetskom prvenstvu 2017. nastupiće 24 reprezentacije. Iz Evrope osim devet selekcija iz baraža igraće još domaćin Francuska, te finalisti EURO 2016 Njemačka i Španija. Mjesto će obezbijediti i trećeplasirana reprezentacija sa EP u Poljskoj.

Komentari

komentara