SportDržavni TimRukometaši BiH na EP 2024. u grupi sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom

Rukometaši BiH na EP 2024. u grupi sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu, koje se od 10. do 28. januara 2024. godine održava u Njemačkoj, igrat će u E-grupi s ekipama Švedske, Nizozemske i Gruzije, određeno je danas žrijebom u Dusseldorfu.

Utakmice u ovoj grupi igrat će u Mainheimu.

U prvom susretu na prvenstvu izabranici Irfana Smajlagića igrat će protiv nosioca grupe Švedske.

Jako zanimljiva bi mogla biti grupa C u kojoj su dvije selekcije iz regiona Srbija i Crna Gora te Island i Mađarska. Sjeverna Makedonija je prošla loše, jer će igrati protiv domaćina Njemačke, jedne od najjačih rukometnih nacija Francuske i Švicarske.

Hrvatska je u grupi B sa Španijom, Austrijom i Rumunijom i ne bi trebala imati problema da osvoji jedno od prva dva mjesta, koja vode u drugi krug.

Grupa A: Francuska, Njemačka, Sjeverna Makedonija, Švicarska.

Grupa B: Španija, Austrija, Hrvatska, Rumunija.

Grupa C: Island, Mađarska, Srbija, Crna Gora.

Grupa D: Norveška, Slovenija, Poljska, Farska ostrva.

Grupa E: Švedska, Nizozemska, Bosna i Hercegovina, Gruzija.

Grupa F: Danska, Portugal, Češka, Grčka.

Federalna.ba / Fena-AA / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE