NaslovnicaBiHRudari u FBiH...

Rudari u FBiH i dalje bez kolektivnog ugovora

Predstavnici sindikata koji zastupaju rudare i radnike u rudarstvu iz Federacije BiH održali su sastanak s resornim ministrom i predstavnicima Elektroprivrede BiH zbog usaglašavanja novog kolektivnog ugovora koji je na čekanju od prvog maja. Ugovor ni danas nije potpisan, jer nema saglasnosti o ključnom zahtjevu rudara za povećanje osnovice plate. Uprkos tome, kažu, postigli su i kvalitetna rješenja u vezi s načinom obračuna plate, te, u konačnici, rudari očekuju pozitivan ishod, koji će biti poznat u ponedjeljak, kada je predviđeno potpisivanje novog kolektivnog ugovora.

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.