NaslovnicaZDKRO ''Merhamet...

RO ”Merhamet” Maglaj: Kraj godine obilježila nova, vrijedna donacija

Teška ekonomska situacija izazvana pandemijom korona virusa, dovele je do povećanja broja korisnika narodne kuhinje Regionalnog odbora (RO) „Merhamet“ Maglaj na blizu 160 osoba, uglavnom starijih osoba o kojima ni njihovi najbliži ne mogu brinuti. Svi oni redovno dobijaju topli obrok, a sve zahvaljuući brojnim donatorima iz Bosne i Hercegovine i svijeta koji su prepoznali rad i humanu misiju ove organizacije.

Jedna od firmi koja konstantno pomaže rad „Merhameta“ je „Inox Ajanović“ iz Tešnja. Krajem prošle godine firma je donirala radni stol i viseće kuhinjske elemente od nehrđajučeg čelika, vrijedne oko 4.000 KM, a kraj ove godine obilježila je donacija koja se sastoji od stalaže za hljeb i sudopera, izrađenih od kvalitetnog rostfraja.

„Suvišno je i govoriti koliko ova dva namjenska dijela kuhinje doprinose kvaliteti i higijeni rada u proizvodnji hrane, koji su posebno značajni u ovim vremenima još uvijek aktuelne korona pandemije. Hvala vlasniku i radnicima ove kompanije i na posljednjoj donaciji“, naglasila je Sanela Omerović, direktorica RO „Merhamet“ Maglaj i zahvalila se svim donatorima u zemlji i inostranstvu.

Paketići za djecu korisnika narodne kuhinje

Posljednjih dana kalendarske godine „Merhamet“ su posjetili učenici učenici ekonomske struke Mješovite srednje škole Maglaj te kao i svake godine paketićima obradovali djecu korisnika narodne kuhinje. Radi se o njihovoj tradicionalnoj akciji koju realizuju već nekoliko godina.

„Ovo je ponovo potvrda da saradnja između društveno odgovornih institucija, postavljena na zdrave osnove, nema alternetivu za bh društvo“, dodala je Omerović.

Visoko.co.ba/maglaj.net

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.