RK “Sloga” D. 36 – 29 RK Bosna V.

RUKOMETAŠI BOSNE UBJEDLJIVO PORAŽENI U DOBOJU OD EKIPE SLOGE (36:29)

Rukometaši visočke Bosne pretrpjeli su šesnaesti ovosezonski poraz u Doboju od domaće Sloge, u okviru 20. kola PL BiH, ubjedljivim rezultatom 36:29, na poluvremenu je rezultat glasio 18:10.

Nakon sjajne borbe i partije protiv Borca prije tri dana, nadali smo se da na izuzetno teškom gostovanju kod trećeplasiranog tima na tabeli koji se još uvijek nije odrekao šampionskih aspiracija, Visočani mogu napraviti iznenađenje, ali se to nije desilo, dobojski tim je opravdao ulogu favorita i slavio zasluženu, petnaestu ovosezonsku pobjedu.

Najefikasniji igrač u timu Bosne je bio Mahir Burić sa 7 postignutih golova, Nikola Bečejac se 4 puta upisivao u listu strijelaca, dok su po tri gola postigli braća Emrah i Adnan Jamaković.

U pobjedničkom timu najefikasniji sa 8 golova je bio Vladimir Stanković, Artem Iunin je postigao 5, a Marko Perović 4 gola.

Visočki tim nastavlja sa grčevitom borbom za opstanak i nadamo se da će u narednom kolu konačno prekinuti crnu seriju, mada će to biti novi iznimno težak zadatak, jer će u KSC-u Mladost gostovati veoma kvalitetna ekipa tuzlanske Slobode.

Slaven Mirković / visoko-rtv.ba