RK Leotar – RK Bosna Vispak 29:28 i STOP nacionalizmu

Ovo je bila posljednja utakmica naše ekipe u ovoj godini. Ostaje žal za ovom utakmicom, posebno zbog sjajne partije našeg Irhada Alihodžića, koji je imao 17 odbrana. Emir Omanović je postigao devet, a Almir Osmanhodžić šest golova. Čestitke domaćinu na pobjedi, a suđenje nećemo komentarisati.

RK Bosna Vispak

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: NACIONALIZAM SE NE SMIJE TOLERISATI

Povodom nemilih scena na kraju utakmica Leotar – Bosna Vispak, dužni smo se obratiti javnosti i pozvati Rukometni savez BiH da reaguje na nacionalističke ispade. Sa Rukometnim klubom Leotar imamo izuzetno dobre i korektne odnose, ali ponašanje igrača sa brojem sedam Aleksandra Milojevića, nakon utakmice u Trebinju je za svaku osudu i nadamo se da će i trebinjski klub reagovati na ono što je Milojević uradio. Naime, Milojević je našem igraču Mahiru Buriću nakon utakmice uputio riječi: “Je*em ti mater balijsku” i to je više puta ponovio.

Ovakvim stvarima nije mjesto na sportskim terenima i nacionalizam se ne smije ispoljavati, pogotovo od samih učesnika sportskih događaja. Pozivamo RSBiH i komesara lige da reaguju na ovo, a nadamo se da je i delegat Samir Suljević ovo zabilježio u svom izvještaju sa utakmice.

STOP NACIONALIZMU NA SPORTSKIM TERENIMA!!