RK “Bosna veterani” obilježio 66. godinu od osnivanja visočkog rukometnog kluba

RK “Bosna veterani” obilježio je u srijedu, 19. februara 2020. godine 66. godinu od osnivanja visočkog rukometnog kluba. Klub je nastao osnivanjem Srednjoškolskog sportskog društva “Mladost” koje je djelovalo u tadašnjoj Državnom realnoj gimnaziji u Visokom i to pod imenom Mladost. Prva rukometna utakmica je odigrana 9. maja 1954. godine u dvorištu gimnazije između Mladosti i Elana, sportskog društva sarajevske gimnazije.

Tradicionalno, veterani su se okupili na terenu Franjevačkog samostana Sv. Bonaventure, gdje je upravo te 1954. godine odigrana prva rukometna utakmica. Nakon okupljanja, upriličen je i prijem u Franjevačkom samostanu.

Neven Krajišnik / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.