RK Bosna s Leotarom za opstanak u rukometnoj PL BiH

Susretima posljednjeg, 30. kola, sutra će biti spuštena zavjesa na PL BiH za rukometaše. Nakon sjajne igre i gostujuće pobjede u Maglaju, pred rukometašima visočke Bosne je susret sezone protiv trebinjskog Leotara.

Zadatak je jasan: Ostvariti pobjedu i obezbjediti siguran opstanak u društvu najboljih bosanskohercegovačkih rukometnih ekipa i na taj način spasiti veoma turbulentnu i rezultatski neizvjesnu sezonu.

Bosnin direktni rival, brčanska Lokomotiva, će gostovati u Bugojnu i protiv Iskre pokušati napraviti senzaciju te osluškivati rezultat iz Visokog i nadati se domaćem kiksu Bosne, koji je, prema svim realnim prognozama, malo vjerovatan.

Iskra je, također, apsolutni favorit protiv Lokomotive i sve osim sigurne pobjede bugojanskog tima bila bi ipak prvoklasna senzacija.

Međutim, na kalkulacije se i ne treba previše osvrtati jer visočki tim sam odlučuje o svojoj sudbini te se nadamo da će uz ogroman motiv i želju da navijačima u našem gradu, barem na samom kraju sezone, vrati osmijeh na lice, pružiti dobru partiju, pokazati kvalitet i u konačnici proslaviti opstanka vrijednu pobjedu.

Leotar je neugodna ekipa koja je do sada na gostovanjima osvojila osam bodova ostvarivši četiri pobjede u: Istočnom Sarajevu, Maglaju, Derventi i Brčkom, ali su zabilježili i deset pretežno ubjedljivih gostujućih poraza, tako da je, bez obzira što je lošije plasirana na tabeli od narednog rivala, Bosna ipak apsolutni favorit i očekujemo da tu ulogu u potpunosti opravda.

Susret posljednjeg 30. kola PL BiH za rukometaše između Bosne i Leotara igra se sutra, u subotu, 22. maja u KSC-u Mladost sa početkom u 17 sati. Snimak utakmice imat ćete priliku pogledati u programu TV Visoko.

Slaven Mirković

visoko-rtv.ba