RK “Bosna” – RK “Konjuh” 24:29

Rukometaši visočke Bosne su u trećem kolu Premijer lige BiH poraženi na domaćem terenu od ekipe Konjuha iz Živinica sa pet golova razlike. Bosna je nakon prvog poluvremena imala prednost 12:10, no u nastavku su gosti okrenuli rezultat i stigli do pobjede. Iz visočkog kluba su nakon utakmice uputili ogromne kritike sudijama ovog meča te njihovo saopštenje, objavljeno na oficijelnoj FB stranici kluba, prenosimo u cjelosti.

“Utakmicu RK “Bosna” Visoko – RK “Konjuh” Živinice obilježla je teška sudijska krađa. U trenucima kada je domaća ekipa pokazala da je puna samopouzdanja te da juriša ka pobjedi u dvorani “Mladost” nastupa sudijska pljačka koja se ogleda u izmišljenim isključenjima naših igrača, dosuđenim prekršajima, penalima i mnogobrojnih spornih odluka. Ova praksa je nešto što je uobičajeno na našim terenima te je postalo skoro nemoguće donijeti gostujucu pobjedu. Zaista nas zabrinjava da se ovakve stvari dešavaju na samom početku prvenstva.

Naš klub ne želi špekulirati da li je ovako katastrofalno suđenje posljedica koruptivnih radnji ili posljedica straha sudija od domaćih navijača, stručnog štaba i igrača ali znamo da to nećemo tolerisati. Na zapisnik ćemo uložiti zvanični prigovor te pozivamo nadležne da poduzmu zakonske mjere na sprječavanju totalnog uništavanja rukometa u Bosni i Hercegovini. Ovo je nova “Bosna” koja će poduzeti sve mjere da kod nadležnih komisija Rukometnog saveza naplati svoja prava te da ne dozvoli ovakve krađe.

Hvala našoj publici i našim sjajnim igračima na borbenosti. Ostavili ste srce kako na terenu tako i na tribinama. Hvala vam!”

RK Bosna