RK Bosna: Predstavljanje trenera i pojačanja za proljetnu polusezonu

RK BOSNA VISOKO: PREDSTAVLJENI NOVI TRENER I POJAČANJA ZA PROLJETNU POLUSEZONU

U KSC-u Mladost održana je press konferencija na kojoj su javnosti i zvanično predstavljeni novi trener i pojačanja RK Bosna Visoko za drugi dio premijerligaške sezone.

Novi trener „zeleno-bijelih“ je 49-godišnji srbijanski stručnjak iz Aranđelovca, Milan Hovorka, koji je zapažene rezultate ostvario u omladinskim kategorijama RK Šamot, a, između ostalih, radio je i kao trener u ekipama Lokomotive i Crvene zvezde.

Nakon probnih susreta odlučeno je da se potpišu ugovori sa pojačanjima, srbijanskim internacionalcima Nemanjom Praščevićem i Ognjenom Jelenićem. Veliko pojačanje je i dolazak Adsona Bajrića, kao i povratak u matični klub juniorskog reprezentativca Berina Kese i Belmina Hrnjića.

Iako je ranije najavio odlazak, dres visočkog kluba će ipak u proljetnoj polusezoni nositi i Almir Osmanhodžić. Salim Hasagić zbog problema sa certifikatom trenutno ne može biti na dispoziciji za prvenstvene susrete.

Obraćajući se javnosti, prisutni su istakli da je glavni zadatak što prije prebrinuti brige oko opstanka u društvu najboljih, a nakon toga stvoriti osnovu za povratak u sami vrh bh. rukometa od naredne sezone, gdje je prema renomeu koji posjeduje, najpopularnijem sportskom kolektivu iz našeg grada objektivno i mjesto.

Nakon poraza od Borca i pobjede protiv Čelika, visočke rukometaše već sutra, u subotu, 13. februara, u Goraždu protiv istoimenog domaćina, očekuje novi kontrolni susret.

visoko-rtv.ba