RK Bosna gostuje u Gračanici

Nakon poraza od Vogošće, rukometaše visočke Bosne očekuje novi težak premijerligaški ispit na gostovanju u Gračanici kod istoimenog domaćina.

Ekipa Gračanica trenutno zauzima sedmu poziciju na tabeli i svakako je apsolutni favorit u predstojećem susretu i treba biti realan u prognozi i naglasiti da bi svaki drugi rezultat osim pobjede domaćeg tima bio veliko iznenađenje, tim više što su Visočani na dosadašnjim gostovanjima osvojili samo četiri boda (pobjeda u Derventi i bodovi protiv Slavije bez borbe).

Dueli između ovih rivala u proteklim sezonama su iščekivani kao veliki derbiji timova iz samog vrha tabele, koji su bili zaista uzbudljivi i magnet za rukometne sladokusce širom Bosne i Hercegovine, ali sada je situacija bitno drugačija, tim iz našeg grada se, nažalost, grčevito bori za opstanak, dok sa druge strane, ekipa Gračanice još uvijek ima šanse i da ponovo zaigra na evropskoj sceni, ali to ipak nije primarni cilj tako da naredni susret, barem kada je u pitanju šira sportska javnost, nije u centru pažnje.

Ranije smo konstatovali da bi Visočanima za opstanak, pod uslovom da ekipa Lokomotive ne osvoji niti jedan bod u preostala četiri kola, trebale biti dovoljne dvije domaće pobjede protiv Dervente i Leotara, ali se ipak nadamo i eventualnim šansama za pozitivnim rezultatom na gostovanjima u Gračanici i za dvije sedmice u Maglaju, a gostujući bod ili bodovi bi skinuli veliki teret sa srca svih igrača i navijača koji zabrinuto iščekuju rasplet u premijerligaškoj rukometnoj završnici.

Susret 27. kola Gračanica – Bosna, igra se sutra, u subotu, 8. maja sa početkom u 18 sati uz direktan prenos na FB stranici ekipe Gračanice. Pravdu će dijeliti Džemal Čedić i Dino Džerzić, a funkciju delegata obnašati Vladimir Jović.

Slaven Mirković

visoko-rtv.ba