RK Bosna: Cilj je stabilizacija kluba u svim segmentima

Članovi Upravnog odbora (UO) RK Bosna Visoko su, nakon sjajne pobjede u Sarajevu, upriličili press konferenciju na kojoj su javnosti predstavili naredne korake uz osvrt na protekli period.

Član UO kluba Adnan Delić je, između ostalog, najavio da će tokom mjeseca novembra ili decembra biti održana Izborna skupština kluba, ponajviše zbog činjenice da visočkom klubu treba osvježenje u vidu mladih kadrova, koji će biti „svježa krv“ i vjetar u leđa za buduće izazove.

Ono što je posebno zanimljivo, prilikom izbora novog UO-a aktivno će sudjelovati i igrači RK Bosna preko Skupštine kluba, odnosno kroz jasno preciziranu komunikaciju u organizacijskom segmentu funkcionisanja trofejnog tima iz našeg grada.

Prema Delićevim riječima, plan je da se kroz izmjenu statuta RK Bosna definiše obavezno članstvo u Upravi kluba najmanje dva aktivna igrača koja trenutno nastupaju za prvi tim s ciljem sinergije i besprijekornih odnosa na relaciji Uprava kluba – igrači.

Četiri igrača koja su novoimenovana u Upravni odbor kluba su: Mahir Burić, Salim Hasagić, Enes Sirčo i Edin Tatar.

Delić je obraćanje zaključio riječima da će u narednom periodu sistem funkcionisanja kluba biti još transparentniji, pogotovo kada su finansije u pitanju te najavio mnogo bolje dane za najpopularniji sportski kolektiv u našem kraljevskom gradu.

Član UO kluba Emir Bešlagić je istakao posebnu zahvalnost gradonačelniku Mirzi Ganiću i kompletnoj Gradskoj upravi na velikoj podršci u dosadašnjem periodu te istakao uvjerenje kako ona neće izostati ni u narednom periodu.

Zahvalio se i dosadašnjim članovima UO-a koji više nisu dio te priče uz poruku da su vrata visočkog tima svima otvorena, posebno privrednicima uz čiju bi pomoć klub znatno efikasnije funkcionisao i pokrio finansijsku konstrukciju.

Najavio je da će već sutra (petak, 5. novembra) gradonačelnik Ganić upriličiti prijem za članove UO-a RK Bosna na kojem će se razgovarati o načinu poboljšanja funkcionisanja kluba u svim organizacijskim segmentima.

Igrači i novoimenovani članovi UO-a Mahir Burić i Salim Hasagić su evocirali uspomene na duel protiv imenjaka u Sarajevu, koji će se dugo pamtiti po maestralnoj pobjedi tima iz našeg grada.

Pozvali su sve ljubitelje sporta da već u srijedu, 10. novembra, ispune tribine KSC-a Mladost i naprave još jedan nezaboravan rukometni spektakl u Visokom na duelu 9. kola PLBiH protiv bugojanske Iskre, koji ćemo dodatno tematizirati u programima RTV Visoko tokom narednih dana.

Jedinstvena poruka aktera večerašnje press konferencije koja mnogobrojnim navijačima vraća samopouzdanje, vjeru i optimizam je: „Slavnom visočkom rukometnom klubu predstoje bolji dani!“

Slaven Mirković / visoko-rtv.ba