RK Bosna Centrotrans predstavila trenera Zovku, stigao i Elis Memić

639

U prostorijama RK Bosna Centrotrans održana je pres-konferencija povodom predstavljanja trenera Dragana Zovke i pojačanja na desnom beku Elisa Memića, te je organizovano potpisivanje ugovora sa većinom igrača koji su produžili ugovor s klubom, a koji su iznijeli teret prošle sezone u Prvoj ligi FBiH – grupa Jug.
“Naša je želja da vratimo RK Bosna Centrotrans u sami vrh bh. rukometa. Ono što me posebno domjilo pri upoznavanju novog trenera jeste da je on rekao da je Visoko Mekka bh. rukometa. Ja sam siguran da to jeste tako i da ćemo mi to kroz mandatni period od tri godine pokazati. Prije svega želio bih da se zahvalim ovim igračima koji su produžili ugovor s klubom, a vjerujem da će oni iskoristiti svoju šansu”, kazao je predsjednik Upravnog odbora Adnan Delić, koji je od prisutnih novinara dobio pitanje da li Uprava ima za cilj vratiti pehar prvaka BiH u Visoko u naredne tri godine.
“To je naša želja, za koju je moguće da se i ranije ostvario”, završio je Delić.
Novi trener Dragan Zovko
“Moram istaći da sam zbunjen, ali sam mnogo više zadovoljan i sretan da sam ovdje, što mi je velika čast i obaveza. Ovo što je predsjednik rekao da je Visoko Mekka bh. rukometa, a ja ću dodati i Vatikan, da se neki ne naljute, no ne samo Visoko i ima tu još mnogo sredina u ovom regionu da ne nabrajam sad”, kazao je na početku Zovko, a onda nastavio:
“Stvari treba nazvati pravim imenom i moram reći da moji razlozi dolaska ovdje nisu finansijske prirode. Nisam ni došao ovdje da izmišljam toplu vodu, niti da pokazujem nešto što drugi možda ne znaju. Vidio sam velike ambicije nove uprave, da neki ne shvate pogrešnu stare uprave ne poznajem i nemam tu šta reći, tako da sam se vidio da ovdje mogu raditi.”
Zovko je potom istakao da je teško trenutno govoriti o ambicijama kluba u narednoj sezoni.
“Nezahvalno je nagađati, jer imamo novih igrača i novi je trener. Sad da li ćemo biti peti, sedmi, deveti ili deseti, to ne znam, ali sam siguran da ćemo dobro raditi i da ćemo na pravi način opravdati povjerenje Uprave. Klub želi postati stabilan i vjerujem da ćemo svi zajedno učestvovati u tome”, kazao je Zovko.
Novo pojačanje Bosne Centrotrans je Elis Memić, desni bek koji je prošle sezone osvojio šampionsku titulu. Prvo pitanje za njega je bilo kako to da iz šampiona dođe u povratnika u elitu.
“Imao sam još ponuda, ali ovo što sam dobio u Visokom bila najkorentnija i, čini mi se, najljepša priča. Kao što reče trener teško je govoriti o ambicijama, ali sam bio i situaciji prošle sezone kada su Borcu predviđali borbu za opstanak, a znate šta je bilo na kraju. Naravno, ne predviđam da će se to desiti, ali ću dati svoj maksimum u svakom meču da ostvarujemo što bolje rezultate”, kazao je Memić.

Osim Memića i trenera Zovke ugovore s RK Bosna Centrotrans sinoć su potpisali kapiten i desno krilo Haris Limo, lijevo krilo Emir Omanović, srednji bekovi Nedžad Imamagić i Sead Sirčo, golmani Faris Žiga i Nikola Pekić, lijevi bek Berin Hrnjić, te pivot Eldar Bečak.
Ranije su klub iz Visokog pojačali Adnan Balta (srednji bek), Mahir Burić (srednji i lijevi bek), te Enes Skopljak (lijevo krilo), dok je ugovor produžio pivot Haris Buljina.

Komentari

komentara