RK Bosna Centrotrans: Na Jahorini nastavak priprema

Ekipa RK Bosna Centrotrans Visoko otputovala je na Jahorinu, gdje će nastaviti pripreme narednih sedam dana. 

Nakon sedam dana priprema u Visokom rukometaši Bosne Centrotrans otputovali su jutros na Jahorinu, gdje će boraviti do nedjelje 19. augusta. Pod palicom novog trenera Dragana Zovke ekipa je obavila fizički dio priprema, a na Jahorini će krenuti rad s loptom.

” Za razliku od drugih ekipa krenuli smo malo kasnije i sedmica iza nas je samo priprema za ono što treba da radimo na Jahorini. Gro priprema ćemo odraditi gore, gdje ćemo ponajviše raditi na koheziji ekipe, ali i na taktici, kojoj će biti posvećeni popodnevni treninzi. Radit ćemo na postavci igre, a to znači da ćemo se truditi da svaki igrač dobije svoju ulogu u timu. Vježbat ćemo osnovno odbranu, ali i neke druge vidove odbrana, kao i trčanje kontri, kao i sprečavanje kontri protivnika. Izabrali smo jedan drugačiji način rada i postoji mogućnost od pretreniranosti ili nedoreniranosti”, govori trener Zovko i nastavlja:
“Drugi razlog zašto smo krenuli kasnije je da igrači pokažu veću želju za dokazivanjem, a za sada s tim stvarno nemamo problema. Skupili smo veliki broj igrača i u jednom momentu ih je bilo 28, pa će se izvršiti selekcija, prirordna naravno, jer ne mogu svi izdržati ovaj ritam. Kada imate igrače koji su željni rada, a promijenite im sistem, postoji mogućnost da dođe do zasićenja. Nije ovo više trening da igrač kaže da ne može i stane, sada je stanje takvo ili možeš ili ne možeš, pa zbog toga dobijamo tu prirodnu selekciju. Postoje kriterijumi, ljestvica je visoko podignuta, dobro se radi i već sada je počelo da se između njih kristališe stanje.”
“Talenat i rad ovih visočkih igrača, te iskustvo Adnana Harmandića i Ivana Divkovića, malo znanje mog stručnog štaba i mene, volja uprave će dati snage da odvedemo ovaj brod u jednu sigurnu luku. Cijela priča će zavisiti od toga koji je brod brži, a tu mislim na Konjuh, Izviđač i ostale, jer svi imaju želje i svi bi htjeli da budu prvi, što je lijepo jer se zato i takmičimo. Za nas je najbitnije u svemo ovome da nema povrijeđenih”, rekao je Zovko i potom dodao da se odlično osjeća u Visokom, gdje je odlično primljen.
“Dobro se osjećam dok radim s ovom ekipom i zanimljivo je da sam tu sedam dana, a osjećam se kao da sam tu sedam godina.”
Nakon povratka s Jahorine ekipa će početi i sa odigravanjem prijateljskih utakmica, a raspored mečeva i biranje protivnika zavisit će od žrijebanja za Premijer ligu, koje će se održati u subotu u Doboju.
 
Služba za odnose sa javnošću RK Bosna Centrotrans Visoko