Jednostavno a preukusno jelo uz salatu po želji i šolju jogurta.
Sastojci
200 g riže dugog zrna
1 crni luk
1 bjeli luk
50 g pasiranog paradajza
300 g mljevenog mesa
So, biber, peršun
100 g feta sira
600 ml tople vode
1/2 povrtne kocke za supu
Priprema
Oba luka sjeći na što sitnije, rižu dobro oprati i ocjediti od tekućine. Zagrijati malo ulja pa meso dobro upržiti, dodati luk i pržiti još dok meso ne promjeni boju. Dodati rižu i usuti vodu u koju ste dodati kocku za supu, te sve kuhati pet minuta.
Izručiti smjesu u posudu u koju ćete peći jelo prethodno malo pouljenu, preko raspodjeliti sir i peći u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni 25-30 minuta dok riža ne bude kuhana.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.