Riblja supa

Sastojci:

350 g krompira

700 g paradajza

200 g crvenog luka

1 vezica peršuna

2 čena bijelog luka

70 ml maslinovog ulja

500 g ribe po izboru

1 kašika maslinovog ulja

2 kašike vegete

50 g riže

Priprema:

U hladnu vodu stavite krompir narezan na veće kocke, dodajte oguljeni paradajz, luk, pola vezice peršuna, bijeli luk, maslinovo ulje pa kuvajte dok krompir ne bude gotov. Povrće prebacite u električnu sjeckalicu i dobro usitnite.

U hladnu vodu stavite ribu, kašiku maslinovog ulja, vegetu i kuvajte na laganoj vatri desetak minuta. Kuvanu ribu izvadite na tanjir. U usitnjeno povrće dodajte 500 ml tečnosti u kojoj se kuvala riba, kuvanu rižu i promiješajte.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.