Riblja čorba

Sastojci:

  • 800 g riječne ribe
  • 2 mrkve
  • 1 korijen peršuna
  • 1 korijen celera
  • 1 krompir
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 dl kuvanog paradajza
  • 2 lista lovora
  • 3-4 zrna crnog bibera
  • 2 kašike ulja
  • so, suvi biljni začin
  • mljeveni crni biber
  • 1 kašičica začinske paprike

Priprema:

Sve povrće očistiti, nasjeckati, naliti vodom da ogrezne i kuvati oko 15 minuta da omekša, potom izblendirati. Tako dobijena kaša daće gustinu čorbi. Nalijte otprilike litar vode, dodati kuvani paradajz, dvije kašike ulja, začine, lovorov list i biber i ostaviti da provri.

Zatim dodati ribu. Kuvati oko 30 minuta na srednjoj temperaturi.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE