Rezultati projakta “Priprema, recikliraj, sad”

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline – Obavijest

Općina Visoko je i ove godine nastavila pozitivnu praksu provođenja ekoloških aktivnosti sa područnim osnovnim i srednjim školama za učešće u Projektu subvencioniranja za prikupljanje starih papira, pet ambalažu i limenke pod sloganom «PRIPREMA, RECIKLIRAJ, SAD» koji je trajao u periodu od 27.04.2017. – 05.06.2017. godine.

Pregledom dostavljenih otpremnica, utvrđeno je od strane Općinske komisije da je prikupljeno ukupno: 2.075 kg papira, 781 kg pet ambalaže i 36 kg limenki od ukupno šest škola koje su uzele učešće u ovom Projektu.

Osnovni cilj provođenja ovakve vrste ekoloških akcija jeste razvijanje i jačanje svijesti o zaštiti okoliša i pravilnom upravljanju otpada kod djece i mladih, odnosno značaju odvajanja otpada na mjestu njegovog nastanka, te da ovakva vrsta otpada ima i svoju vrijednost.

Općina Visoko će i u narednom periodu inicirati ovakav vid ekoloških akcija, s ciljem razvijanja svijesti o selektivnom načinu prikupljanja otpada, kao pozitivan primjer lokalne zajednice, odnosno grada koji kao prijatelj djece promovira održiv razvoj i način života.

 

Press Općine Visoko