NaslovnicaPreporukaReprize preds...

Reprize predstave “Kreketanje” će se održati danas i sutra u Narodnom pozorištu Tuzla

Narodno pozorište Tuzla će predstavu “Kreketanje” u režiji Aleša Kurta i autora Almira Bašovića izvesti u dva dana, 23. i 24. aprila, a obje predstave će početi u 17:30 sati.

“Kreketanje” je komad iz Bašovićeve zbirke “Četiri i po drame”, žanrovski definiran kao komedija s tezom o sličnosti pozorišta i stvarnog života. Predstava Kreketanje, premijerno je izvedena polovinom prošlog mjeseca marta i naišla je na odličan prijem kod publike i pozorišne kritike.

Autor Bašović želi kroz “Kreketanje” koje naziva “predstavom o predstavi” pokazati važnost pozorišta i scenske igre.

Samu svetost pozorišne igre je nemoguće ostvariti bez posebnog putovanja u koje se upuštaju dvije nužne strane za opstanak pozorišta – kolektiv glumaca i kolektiv publike. U konkretnom radu na “Kreketanju”, prvi putnici su tuzlanski glumački ansambl kojeg čine: Elvis Jahić, Siniša Udovičić, Nedim Malkočević/Hasan Sušić, Elmir Krivalić, Jasmina Dedić – Ibrić, Jasmina Ibrahimović, Luka Spasojević, Selma Gusinac i Samina Mujkanović.

Svi posjetioci su obavezni poštovati mjere donesene u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, držati distancu, nositi masku tokom predstave, te izvršiti dezinfekciju ruku prilikom ulaska. Preporuka NP Tuzla je rezervacija. Prodaja ulaznica vršit će se na blagajni pozorišta sat prije, a ulazak publike u salu 15 minuta prije početka predstave.

 

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.