Reprezentativke BiH u futsalu poražene na startu kvalifikacija

Bolja od naše selekcije bila je reprezentacija Nizozemske

Ženska futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Kišinjevu od Nizozemske sa 7:3 u susretu prvog kola Grupe B preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Već nakon prvog poluvremena Nizozemske su imale visoku prednost od 5:1, a posebno raspoložena za igru bila je Ešter Van Toledo (Eshter) koja je postigla tri gola u 6., 15. i 20. minuti, a precizne su bile još Džesi Prijs (Jessie) u 6. i Laura De Groen u 18. minuti.

Jedini gol za bh. tim u prvom periodu igre postigla je Dajana Spasojević u 9. minuti nakon što je oduzela loptu protivnicama na sredini igrališta, krenula sama ka golu i precizno šutirala sa oko osam metara. Nikolina Milović je imala dobar pokušaj nakon solo prodora u 3. minuti, ali je šutirala pored gola. Dvije minute poslije pokušala je i Branka Bagarić sa lijeve strane, a njen šut je odbila golmanica Ana Marija Reitsma.

I u drugom poluvremenu Nizozemska je imala inicijativu, ali je i bh. tim pružio jači otpor. Nakon ubačaja Arte Brueren sa lijeve strane u 27.  minuti, Merima Alibašić skreće loptu u vlastitu mrežu. Sedmi gol postigla je Vesna Veltrop u 30. minuti. Odličnu priliku za Bosnu i Hercegovinu imala je Emina Trumić u 31., ali je sa tri metra loptu poslala pored gola.

Trumić glavom u 35. minuti postiže drugi gol za našu selekciju nakon ubačaja Nikoline Milović sa desne strane. Konačan rezultat postavila je Milović u 38. minuti kad je precizno izvela deseterac.

Za bh. tim danas su nastupile: Nikolina Todorić, Zerina Piskić, Branka Bagarić, Nikolina Milović, Emina Trumić, Jovana Vasić, Sara Brkić, Moira Murić, Arijana Ćesko, Selma Mešanović, Dajana Spasojević, Merima Alibašić.

Izabranice Nijaza Mulahmetovića će se u drugom kolu sastati sa domaćinom kvalifikacionog turnira, selekcijom Moldavije. Taj meč na programu je sutra u 17:30 sati.

avaz