NaslovnicaZDKRektoru i čla...

Rektoru i članovima menadžmenta Univerziteta u Zenici uručene zahvalnice

Predstavnici Organizacije porodica šehida i poginulih boraca “ Zlatni ljiljan” Grada Zenice danas su posjetili Univerzitet u Zenici i tom prilikom uručili plaketu i zahvalnicu prof.dr.sc Damiru Kukiću, te zahvalnice prorektorima, dekanima fakulteta i direktoru Studentskog centra za nesebičnu podršku  i razumijevanje koju su pružali djeci šehida i poginulih boraca.

Priznanja je uručila predsjednica Organizacije gđa Nihada Husejnagić, te se ovom prilikom u prigodnom obraćanju zahvalila prisutnima za dugogodišnju saradnju i podršku, te istakla da je u proteklom periodu na Univerzitetu u Zenici studiralo više od 250 djece šehida i pogiinulih boraca.

“Ovo je veliko priznanje za nas i potvrda naše dugogodišnje kvalitetne, korektne i kontinuirane saradnje. Mi imamo odličnu saradnju sa Organizacijom porodica šehida i poginulih boraca “ Zlatni ljiljan” Grada Zenice, ne samo jer želimo poštovati odredbe Zakona o dopunskim pravima boraca i njihovih porodica, nego što svi mi na Univerzitetu shvatamo da je ovo naša moralna i strateška obaveza. Želimo da djeci iz ove kategorije pružimo normalnu šansu da pokažu ono šta mogu. Ponosni smo na ove zahvalnice i nadamo se da ćemo nastaviti saradnju, koju svakako možemo i popraviti, pogotovo kada su u pitanju zapošljavanja.”, kazao je prof.dr.sc. Damir Kukić.

Derviša Fetić, MA Stručni saradnik za informisanje Univerziteta u Zenici.

visoko.ba/zenicablog.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.