Rekordna godina u Alternativinom poslovanju

Sa posebnim zadovoljstvom obavještavamo naše cijenjene kupce, saradnike i poslovne partnere da će 2019. godina ostati upamćena kao dosad najuspješnija poslovna godina.

U prilog tome govore činjenice da je zabilježen rekordni prihod i profit, te izvoz koji je povećan za čak 43%. Ovakvom plasmanu na inostranom tržištu najviše su doprinijeli implementacija standarda ISO 9001:2015, CE znak i certifikati koji su neophodni za izvoz na najzahtjevnija tržišta Zapadne Evrope i regiona.

U 2019. godini primili smo i 17 novih uposlenika.

Prošla godina ostat će upamćena po jubilarnom dvomilionitom kvadratu termoizolacionih panela, proizvedenom na najsavremenijoj opremi i novoj automatskoj liniji.

Postali smo bogatiji i za dvije nove linije za proizvodnju, i to linije za proizvodnju termoizolacionih panela sa ispunom od kamene vune i linije za proizvodnju koljena za odvodnju oborinskih voda, vanjskog i unutarnjeg vinkla i spojnog kotlića, čime je u potpunosti kompletiran Alternativin proizvodni program u ovoj oblasti.

Kupili smo i novo skladište površine 3.300 m2, koje će umnogome ubrzati proizvodne procese i pridonijeti brzini isporuke termoizolacionih panela.

Implementacijom projekta rekonstrukcije platoa za odlaganje panela sa industrijskom saobraćajnicom ukupne površine 8.500 m2, započetog u mjesecu septembru, zaokružen je prošlogodišnji investicioni ciklus.

Planovi za 2020. godinu uključuju ojačanje izvoza u zemlje regiona, proširenje prodajne mreže u zemljama zapadne Evrope, te proboj na nova tržišta.

Također, tokom 2020. tržištu ćemo ponuditi i dva nova proizvoda, ali neka to ostane naša mala tajna, koju ćemo vam vrlo rado saopštiti kada za to dođe vrijeme.

Svima koji su na bilo koji način doprinijeli Alternativinom uspješnom poslovanju, iskreno se zahvaljujemo. I Vi ste dio našeg uspjeha, zato budimo ponosni na sve što smo zajedno postigli i radujmo se zajedno.

Vaša ALTERNATIVA