Regionalni projekt „Čista rijeka Bosna“

NAKON SANACIJE DIVLJE DEPONIJE, SLIJEDI POSTAVLJANJE BETONSKIH ELEMENATA NA PODRUČJU VRATNICE

U sklopu aktivnosti na očuvanju i zaštiti životne sredine, Općina Visoko učestvuje u realizaciji regionalnog projekta pod nazivom „Čista rijeka Bosna“. Radi se o identifikovanju i uklanjanju nelegalnih odlagališta sa obala rijeke Bosne i uz glavnu putnu saobraćajnicu.

JKP „Visoko“ je u utorak, 3. aprila, u saradnji sa Općinom Visoko i Policijskom stanicom Visoko izvršilo uklanjanje divlje deponije na lokalitetu neposredno uz regionalni put Visoko – Podlugovi na desnoj obali rijeke Bosne, gdje se već duži vremenski period vršilo nelegalno odlaganje otpada od strane nesavjesnih građana.

Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana (petak i subota) na mjestu gdje je sanirana divlja deponija, biće izvršeno postavljanje betonskih elemenata (tzv. „Nju Džerzi“), s ciljem sprječavanja nastanka novih divljih deponija.

Slika 1

Prevashodni cilj ovih akcija je jačanje ekološke svijesti naših sugrađana, zatim stvaranje ljepše ekološke slike i popravljanje ekološko – turističkog imidža naše općine.

U narednim danima intenzivirat će se aktivnosti na sanacijama divljih deponija na području cijele visočke općine i saradnja sa Policijskom upravom Visoko na pojačanju kontrole i video nadzora s ciljem identifikacije i procesuiranja nesavjesnih sugrađana.

Slika 7

Ovim putem još jednom apelujemo na sve stanovnike visočke općine da otpad odlažu na primjerena mjesta i ekološki savjesno se ponašaju prema svojoj okolini kako bi ovakvi i slični problemi postali prošlost.

Fejs Naslovna

Press Općine Visoko