Refik Kurgaš: Za brutalne prevare oko KTK Visoko …

Refik Kurgaš: Za brutalne prevare oko KTK Visoko svaki pojedinac umiješan u takve radnje krivično mora odgovarati uz poruku da nema nedodirljivih

KTK Visoko je kolektivna emocija svih Visočana. Punih 21 godinu svjedočimo kako  privredno srce Visokog pokušavaju obezvrijediti. Ostavštinu Mule Hodžića i svih onih koji su korektno radili u KTK-u još nisu uspjeli do kraja rasprodati sumnjivim sudskim prodajama. Krajnje je vrijeme da pojedinci koji su učestvovali u ovim radnjama krivično odgovaraju za svoje postupke.

Čitajući iz medija i gledajući nepobitne dokaze originalne dokumentacije jasno je da se godinama radi na smišljenoj i organizovanoj pljački ovog preduzeća koje je odhranilo brojne generacije Visočana, a sve uz pomoć politike koja se iživljava na menadžmentu KTK-a koji je politički nezaštićen i nalazi se na vjetrometini prepušten sam sebi. Ne smije biti nedodirljivih, svi moraju odgovarati za svoje postupke.

Pozivam direktora KTK-a i menadžment ovog preduzeća da podnesu krivične prijave protiv osumnjičenih i odgovornih za sunovrat KTK-a, a poslije okončanih Lokalnih izbora obećavam i punu političku podršku u okvirima ingerencija općinskog načelnika i njegove administracije.

Autor: Reafik Kurgaš
A-SDA Visoko