NaslovnicaLokalne TemeRed vožnje: P...

Red vožnje: Povećanje broja putnika na željezničkom pravcu Visoko-Sarajevo-Visoko

Tokom prvih šest mjeseci ove godine, Željeznice FBiH prevezle su 173.688 putnika, što je za 205,23 posto ili 116.784 putnika više u odnosu na isti period 2021. godine, kada je otpremljeno 56.904 putnika, saznaje portal Visoko.ba.

Povećanje broja putnika zabilježeno je na svim željezničkim pravcima, a jedna od dionica koja je zabilježila možda i najviši rast broja putnika jeste Visoko-Sarajevo-Visoko.

Jedan od razloga za značajno povećanje broja prevezenih putnika, kako navode iz ŽFBiH, jeste što su putnici prepoznali kvalitet usluge.

“Željeznice FBiH planiraju sa novim redom vožnje ponovo uspostaviti željeznički putnički prigradski saobraćaj na relaciji Sarajevo-Zagreb. Tome bi, naravno, prethodilo ponovno povezivanje Sarajeva sa Banja Lukom, o čemu pregovaramo sa Upravom Željeznica RS”, istakli su iz ŽFBiH.

Naim K. / Visoko.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.