Baš kada smo pomislili da pica ne može da postane fenomenalnija, ona nas je ponovo iznenadila. Jer, ovog puta nam stiže u šolji i pravi se, bukvalno, za dva minuta. Zvuči nevjerovatno, ali probajte i uvjerit ćete se – ne samo da je podjednako ukusna, već je i mnogo sočnija od one koja se prodaje na parče.
Sve što će vam trebati za pripremu ovog gurmanluka jeste jedna šolja, kašika i sastojci koje sigurno već imate kod kuće. Sam proces “bućkanja” sastojaka oduzeće vam otprilike minut, a isto toliko traje i pečenje.
Znamo, zvuči kao bajka, i upravo zato je ovo trenutno najpopularniji recept na netu.
Potrebno je:
4 kašike brašna
1/4 kašičice praška za pecivo
prstohvat sode bikarbone
1/4 kašičice soli
3 kašike mlijeka
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika sosa od paradajza
1 prepuna kašika rendanog sira
5 listića mini kobasice
1/2 kašičice mješavine začina (origano, bosiljak, biber ili začini po želji)
Priprema:
Prvo pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu i so, pa u to dodajte mlijeko i ulje, pa viljuškom sve ulupajte da se dobije tijesto. Preko tijesta stavite paradajz sos, sir, kobacisu (ili bilo šta suhomesnato) i pospite začinima. Ubacite u mikrotalasnu na minut i 10-20 sekundi, ili dok ne primijetite da se po topingu javljaju oni predivni mjehurići.
Uzmite kašiku, sipajte sebi jogurt i uživajte u najbržem i najukusnijem doručku!
Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.