- dvije banane
- 60 grama brašna
- jedna kašičica praška za pecivo
- ulje za prženje
Priprema:
U jednoj ppsudi izgnječite banane tako da dobijete kašastu smjesu poput pirea. Za ovaj recept je poželjno da koristite zrele banane jer su one mekše i slađe.
Spojite jednu kašičicu praška za pecivo s brašnom pa dodajte pire od banane. Za ovaj recept možete koristiti i integralno pšenično brašno. Umijesite tijesto i napravite kuglice koje bi trebale biti ljepljive.
U manjoj šerpi ugrijte ulje na srednje jakoj vatri pa pržite krofnice. Nemojte koristiti fritezu na vruć zrak jer krofnice neće biti ukusne.
Ako želite što jednostavnije istisnuti tijesto u šerpu s uljem, koristite vrećicu za ukrašavanje ili onu za zamrzivač tako što ćete odrezati kraj na jednom dijelu vrećice. Kada dobiju zlatnu boju stavite ih na papirnati ubrus da upiju višak ulja te ako volite slađe krofnice, uvaljajte ih u sitni šećer.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.