NaslovnicaLokalne TemeRealizovana a...

Realizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Crveni križ Grada Visoko, u saradnji sa Transfuzijskim centrom KB Zenica, proveo je prvu redovnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe Kantonalne bolnice Zenica, uz poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera. Akcija je provedena u Sportskoj dvorani Franjevačke klasične gimnazije Visoko, u vremenu od 8:00 do 13:00 sati.

“Na akciju se odazvalo 47 davalaca, a krv je dalo 41. Zbog zdravstvenih razloga vraćeno je 6 davalaca. Dva davaoca su krv dali prvi put. Zahvaljujemo svim dobrovoljnim davaocima koji su se odazvali i dali svoj doprinos u liječenju naših pacijenata koji su smješteni u KB Zenica. Zahvaljujemo se ravnatelju Franjevačke klasične gimnazije fra Ivanu Nujiću na ustupljenom prostoru za održavanje akcije dobrovoljnog darivanja krvi, kao i volonterima Crvenog križa”, poručili su organizatori.

Visoko.co.ba/Crveni križ Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.