Realizirane brojne aktivnosti i postignuti veliki uspjesi

U godini kada OŠ "Safvet-beg Bašagić" slavi 50 godina rada u današnjoj školskoj zgradi

632

U godini kada Osnovna škola „Safvet-beg Bašagić“ iz Visokog slavi 50 godina rada na mjestu na kojem se danas nalazi, postignuti su i mnogobrojni odlični rezultati u sklopu školskih takmičenja, a realizirane su i brojne aktivnosti koje će, sasvim sigurno, omogućiti još bolje uslove za ukupno 940 učenika u 36 odjeljenja i preko 60 nastavnika i drugog osoblja škole. Veliki jubilej bio je prilika i za razgovor sa direktorom ove uspješne školske ustanove, Mehmedom Tatarevićem, od kojeg smo saznali i sve ono čime se škola u protekloj godini može pohvaliti, a također i planove za naredni period.

skola_sbb– U proteklom periodu, zahvaljujući  donatorima, roditeljima, kao i učešću u brojnim projektima, uspjeli smo realizirati nekoliko manjih projekata, zahvaljujući kojima smo poboljšali uslove za rad. Uspjeli smo djelomično urediti sportsku salu koja je bila u jako lošem stanju, uređene su učionice, te opremljene računarima i internetom, a i vanjski dio škole je dobio novi, ljepši izgled. Ovdje bih također naglasio i izuzetnu saradnju sa organizacijom World Vision koja nam je stalni partner. – kazao je direktor Tatarević.

skola_sbb (7)I učenici su se nastavnicima odužili odličnim rezultatima na općinskim, kantonalnim i federalnim takmičenjima, odakle su stigle brojne diplome i nagrade. Ipak, mnogo toga još treba uraditi, da bi uslovi bili perfektni, a u realizaciji, kao i pripremi, su i novi projekti.

skola_sbb (2)– U narednom periodu planiramo uraditi eko-kutak na samom ulazu u školu, učenici i nastavnici su se uključili i u nagradnu akciju „Recikliraj sad“ u kojoj prikupljamo papir, čepove i limenke, a u toku je izrada nove, mnogo modernije i pristupačnije internet stranice škole, koja će biti redovno ažurirana i na kojoj će posjetioci moći saznati sve o Osnovnoj školi „Safvet-beg Bašagić“. – kazao nam je na kraju posjete direktor ove školske ustanove, Mehmed Tatarević.

skola_sbb (1)skola_sbb (3)skola_sbb (6)skola_sbb (8)

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.