NaslovnicaLokalne TemeReagovanje mj...

Reagovanje mještana MZ Podvinci: Načelnice Babić nećemo finansirati Vašu kampanju, neka Vam je na čast

Na zvaničnu e-mail adresu redakcije portala Visoko.co.ba danas je stiglo reagovanje mještana naselja Šošnje i Podvinci, a koji je povezan sa našim jučerašnjim tekstom o verbalnom konfliktu mještana sa članovima Nezavisne liste za Visoko, na koji su reagovali i pripadnici Policijske uprave Visoko. U tom tekstu mještani demantuju neke navode iz priloga RTV Visoko o otvorenju pojedinih infrastrukturnih projekata u ovim naseljima visočke općine. U nastavku donosimo ovo reagovanje u cijelosti, bez ikakvih intervencija.

“Mi nećemo finansirati Vašu kampanju, neka Vam je na čast

U cilju istinitog i objektivnog informisanja javnosti imamo moralnu i građansku obavezu da se javno oglasimo povodom TV priloga koji je objavljen 17. augusta 2016. godine na RTV Visoko u emisiji „Aktuelnosti“.

Objavljeni prilog nije prikazan u cilju informisanja javnosti o realnom stanju u Mjesnoj zajednici Podvinci, već prilog ima za cilj samopromociju aktuelne načelnice Babić.

Tako je u tom prilogu navedeno da su projekti putne infrasturkture i vodosnabdijevanja u Šošnjama i Podvincima djelo gospođe Babić, što je notorna laž.

U spomenutom prilogu načelnica kao i novinar samo selektivno daju paušalne informacije, pa tako se ne navodi da je projekat vodosnabdijevanja Šošnje u vrijednosti od 100.000,00 KM  u cjelosti finansiran iz kantonalnog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK, već se prisvaja kao lično djelo. (lično djelo načelnice)

Također gospođa načelnica dezavujiše javnost te navodi da je ona ta koja je „razvela vodu u Podvincima“. Što je još jedna dezinformacija  u nizu.

Jedina istina jeste da su mještani Podvinaca finansirali vodosnabdijevanje u Podvincima i Bogošićima, a u saradnji sa vijećnikom i sugrađaninom Sulejmenom  Zukanom i  JKP Vareš. Osuđujemo pokušaj provokacije i zloupotrebe našeg projekta vodosnabdijevanja kojeg smo uredno platili iz svog džepa.

Također se ne spominje učešće mještana Šošnje u projektima putne infrastrukture, koji  su iz vlastitih sredstava finansirali projekat u vrijednosti od 8.000,00 KM. U prilogu se također ne spominje dionica puta koja je palnirana, ali nije završena. Mještani su ovom prilikom medijski zloupotrijebljeni i prikazana je iskrivljena slika najudaljenijeg mjesta na općini Visoko.

Izjava jednog od članova savjeta Mjesne zajednice  Podvinci u emisiji “Aktuelnosti”  nije prikazana, što nas kao građane degradira i zabrinjava. Očito da obraćanje odgovornog člana Savjeta, iza kojeg stoji glas naroda, nije u interesu aktuelnoj načelnici i njenom kabinetu koji diktira (upravlja) rukovodstvom RTV Visoko i na taj način skrnavi plemenitu profesiju i ulogu medija u društvu.

Očekujemo od medija da prenesu naše reagovanje zarad profesionalne i ljudske hrabrosti.”

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.