NaslovnicaZDKRazmatran pla...

Razmatran plan za osiguranje utakmice BiH – Izrael 12. juna

Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na osiguranju nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela, koja će biti odigrana 12. juna  u 20.45 sati, na stadionu Bilino polje u Zenici, održao je sastanak na kojem je razmatran sigurnosni plan.

Policijski komesar Semir Šut istakao je da će na veoma značajnoj međunarodnoj utakmici, ocijenjenoj kao utakmicom visokog rizika, biti angažirane sve raspoložive snage Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, pojačane specijalnim policijskim jedinicima drugih kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.

-Osiguranje ovog sportskog događaja sigurno je jedan od najvećih izazova za policiju Zeničko-dobojskog kantona, koja već ima dugogodišnje iskustvo i izvanredne rezultate na osiguranju međunarodnih nogometnih utakmica, te da će se na nastupajućim utakmicama iskoristiti sva stečena znanja, iskustva i procedure, koje zahtijevaju detaljno i ozbiljno planiranje svakog detalja po svim segmentima postupanja i djelovanja policijskih službenika – kazao je komesar Šut.

Na održanom sastanku su definirani konkretni zadaci i obaveze svih službi i organizacionih jedinica u pogledu sačinjavanja i finalizacije planova, uz dosljedno postupanje i primjenu odredbi Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u ZDK-u.

U drugom dijelu radnog sastanka Štaba definirani su zadaci i obaveze Uprave policije MUPZDK-a, a u kontekstu aktivnosti i obaveza svih policijskih agencija u BiH, koje se poduzimaju u vezi s predstojećom posjetom pape Franje, i koje su u skladu s planiranim aktivnostima Pododbora za sigurnost.

Na kraju sastanka razgovarano o planu osiguranja međunarodne rukometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Bjelorusije, čije odigravanje je planirano za 11.juni u Gradskoj areni u Zenici. Policijski službenici će kvalitetno osigurati ovaj sportski događaj da bi se održao u povoljnim sigurnosnim uvjetima.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.