Razgovor s povodom / Raif Ahmić – Taekwondo majstor

662

Danas smo razgovarali sa nekadašnjim selektorom kadetske TAEKWONDO reprezentacije BIH gospodinom Raif Ahmićem.

Na početku razgovora da Vas pitamo iako ste u našem gradu svima poznati, molimo vas da nam se ukratko predstavite zbog onih koji nas čitaju širom svijeta?

Prije svega želio bi da se zahvalim portalu Visoko.co.ba koji evo već dugi niz godina prati rad TAEKWONDO KLUBA “CRNI LABUDOVI” VISOKO. Rođen sam 1979 u Visokom gdje završavam osnovnu i srednju školu u Visokom. Sa nepunih 11 godina počinjem se baviti fudbalom u NK Bosna a ujedno se rađa i ljubav koja još i danas traje prema Taekwondou. Tu ljubav kao i znanje mi je usadio rahmetli Zejd Dukmenić koji mi je bio uzor a i više od toga.

Šta danas radi Raif Ahmić?

Zadnjih godina sam osnivač i trener u TAEKWONDO KLUBU “CRNI LABUDOVI” VISOKO.

Javnosti je manje poznato da ste prvi osvajač medalje u BiH?

Da tačno je da sam “PRVI” osvajač medalje za nezavisnu BiH na Evropskom prvenstvu 1996, što me čini izuzetno ponosnim, i svakako želim da dodam da sam u periodu od 1995. do 2000. godine bio jedan od najboljih takmičara u BiH i osvajač sam bezbroj zlatnih medalja širom BiH i Evrope.

Ono što se može primjetiti da Vaš klub okuplja veliki broj dječaka i djevojčica?

Da upravo tako, ponosan sam da u našem kolektivu imamo veliki broj i dječaka i djevojčica, u ovakvim teškim vremenima zaista je čast i privilegija da mogu voditi velike grupe dječaka i djevojčica. Ono što želim da istaknem je da naš kolektiv krasi homogenizacija unutar svih polaznika akademije Crni Labudovi koji treniraju u Taekwondo klubu Crni Labudovi. Naravno ne bi ni ja sam, kao ni moj STAFF, mogao to sve sam organizovati da interakcija i saradnja sa roditeljima naše djece nije na odličnom nivou, te im se ovim putem i zahvaljujem.

Ono što se može primjetiti da podržavate sve sportske kolektive sa područja grada Visoko?

Da tako je, naš kolektiv kao i ja sam koliko sam u mogućnosti pomažem kupovinom karata NK Bosna i RK Bosna jer smatram da je to kako moja tako i svačija dužnost nas koji zarađujemo i radimo u Visokom.

Čime se Raif Ahmić danas osim trenerskog posla?

Danas sam privatni poduzetnik i ono što je najbitnije i što me čini sretnim je da sam sretno oženjen suprugom koja mi je najveća podrška u svemu i da sam otac dva dječaka, od kojih  jedan nastupa za NK Bosna Visoko dok je drugi sin također Taekwondo majstor.

Gospodine Ahmiću hvala što ste govorili za portal visoko.co.ba

Hvala i vama na interesovanju da se predstavim kako ja, tako i moj klub, te se nadam i u budućnosti da će naša saradnja biti nastavljena.

M.L / Visoko.co.ba

Komentari

komentara