SvijetRazgovarao sam s Putinom, Macronom i Merkel, definisali smo mapu puta za...

Razgovarao sam s Putinom, Macronom i Merkel, definisali smo mapu puta za Siriju

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je kazao kako je o situaciji u Idlibu razgovarao s Putinom, Macronom i Merkel te da je nakon neophodnih procjena definisana mapa puta.
Erdogan je boravio u mjestu Menemen, nadomak zapadnog turskog grada Izmiru, gdje je govorio na ceremoniji otvorenja autoputa Menemen – Aliaga – Candarli. Tom prilikom se osvrnuo na aktuelna dešavanja, konkretnije na aktuelnu situaciju u Idlibu.

Erdogan je podvukao kako politika njegove zemlje prema Siriji i Libiji nije ni avanturistička ni slučajan izbor.

“Niti kod jednog problema koji je pred nama nećemo napraviti korak nazad, već ćemo nastaviti raditi sve do ostvarenja našeg cilja”, rekao je Erdogan.

Podsjetio je kako je jučer obavio telefonske razgovore s predsjednikom Rusije Valdimirom Putinom, francuskim liderom Emmanuelom Macronom te njemačkom kancelarkom Anegelom Merkel.

“Razgovarao sam s Putinom jučer, zatim s Macronom i Merkel. Nakon svih obavljenih procjena, definisali smo našu mapu puta”, rekao je Erdogan.

Naglasio je kakao njegova zemlja ima dovoljno moći i kapaciteta da vodi nezavisnu politiku i provodi je na terenu.

“Kao zemlja i narod vodimo jednu novu borbu za nezavisnost. U ovoj borbi naši interesi se ponekad sukobljavaju s interesima drugih zemalja i sila. Ako bude potrebno, sami ćemo poduzeti korake kako bi naša zemlja ostvarila zacrtane ciljeve. Moć i kapacitet Turske danas su dovoljni za vođenje nezavisne politike kako i njene provedbe na terenu”, poručio je turski predsjednik Recep Tayyip Erodgan.

Visoko.co.ba/vijesti.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE